19 t/m 28 november 2021

Manifestatie LINK in de WAR.

Dejeuner sur Randenbroek. Mijn verwerking van Herman Schlooz linosnede vriendschap. Vier kostuums gedragen tijdens een fotoshoot à la Dejeuner sur l’herbe van Manet.
www.linkindewar.nl

29 mei t/m november 2021

Catwalk Forces of Nature

Het wolhuis is met dertien andere kunstwerken te zien tijdens een textielroute in het Twentse coulissen landschap. Het is te ervaren in de tuin van het Rijssens museum.
Openingstijden: di t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag van 13.00 – 17.00 uur

13 t/m 15 november 2020

De online winkel is nu open!!!  Wil je meteen een kijkje nemen in onze winkel? Klik  dan op het menu “Winkel” of klik hier. Voor deze speciale gelegenheid hieronder een videoboodschap van Marijke.

 

3 oktober t/m 22 november 2020

WEEF! Textiel manifestatie in Amersfoort

WEEF inspireerde Schurink op zoek te gaan naar de Amersfoortse schaapskudde. Het verbaasde haar dat wol in de wereldwijde productie en handel veel aan waarde heeft verloren.
Met de zintuiglijke ervaringen van ruiken, voelen en zien in het Wolhuis brengt ze dit oermateriaal weer dichtbij. het wolhuis staat in de Lieve Vrouwetoren het middelpunt van Nederland.

13 t/m 26 juli 2020

‘Samlung Pye’, installatie, diverse materialen.

Werklabor Alter Steinbrecher. Artists in Residence präsentieren ihre Arbeitsergebnisse Piesberger Gesellschaftshaus, Osnabrück.
Die sechs niederländischen Künstler*innen Jitjske Bakker, Theo Van Delft, Ron Jagers, Herman Schlooz, Marijke Schurink und Mayke Verhoeven arbeiten zwei Wochen lang im Alten Steinbrecher an verschiedenen Projekten. Dabei nehmen sie unter anderem die gegebene Landschaft und auch Gegenstände der Umgebung in ihre Werke mit auf.
Inspiriert durch die besondere Atmosphäre des Steinbrechers und des Piesberges lassen sich die Ergebnisse am Sonntag, dem 26. Juli 2020, bewundern.
https://www.piesberger-gesellschaftshaus.de

12 oktober t/m 3 november 2019

Opsmuk & Design, Kunstencentrum K38, Roden

Deze expositie toont werk van diverse kunstenaars die zich op de meest uiteenlopende manieren bezighouden met het versieren van de mens.
We zien sieraden gemaakt van divers materiaal variërend van zilver, kunststof tot koffiedik. Street style foto’s, tassen en versierde portretten van vrouwen uit de geschiedenis.

www.kunstencentrumk38.nl

4 juli 2019

18 januari t/m 16 maart 2019

6 & 7 oktober 2018

 

september – december 2018

Van september t/m december staat Rozet, in Arnhem in het teken van Arnhemse helden. Helden zijn er in allerlei soorten en maten. Van oorlogsheld tot

kunstheld, van YouTube-held tot verzetsheld en van superheld tot zeeheld. Heldinnen uit het project ‘101 vrouwen versierd’ van Marijke Schurink en de

heldinnen van Irma Frijlink uit haar serie ‘ode aan een onzichtbare generatie’ zijn ook te bewonderen.

www.rozet.nl

 

juni 2018

Etty Hillesum, Thea Beckman, Marion Herbst en Alexandrine Tinne uit de serie: 101 vrouwen versierd, aangekocht voor de museumcollectie van CODA.

 

 

IMG_8037.bewerkt

Kom uitwaaien op Ameland!

Kunstmaand Ameland ‘Zee van licht’, 1 t/m 29 november.

Werk van mij is te zien in de Gereformeerde kerk, Westerlaan 15 Hollum.

Ik exposeer daar samen met: Krijnie Beyen, Herman Schlooz, Jolanda Meulendijks en Theo van Delft

www.kunstmaandameland.com

Juni 2015

vosvoorweb

Het vossencollier

“Vaarwel, zei de vos. Kijk, dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig. Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.” Antoine de Saint-Exupéry

Het uitgangspunt bij mijn ontwerp is het verhaal van de vossenfarm die in de dertiger jaren werd gehouden in De Ravenbosch. Ik neem de vos als onderwerp. De vos als dier komt regelmatig voor in sprookjes en verhalen. Hij krijgt vaak verschillende eigenschappen toegedicht. Hij is slim en weet het beter dan andere dieren.

Voor deze opdracht heb ik me laten inspireren door het verhaal van De kleine prins. Het is een poëtisch verhaal van de hand van schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry, gepubliceerd in 1943. De kleine prins is een jongetje, getekend door de schrijver zelf. Hij ontmoet in het sprookje een vos, die hij tam maakt, waar hij mee bevriend raakt en ook weer afscheid van moet nemen. Bij het afscheid deelt de vos zijn geheim met de kleine prins: ‘Alleen met het hart kun je goed zien…..’.

 In mijn werk gebruik ik vaker tekst. Het is interessant om letters en sfeer in een beeld tot uitdrukking te brengen, waardoor er ook een filosofische laag in het werk komt. Centraal in mijn werk staan sieraden, versieringen. Voor Diepenveen maak ik een lange ketting van letters waar als een soort bedel een kleine vos aan komt te hangen. Ik maak het werk van helder blauwe stof, waardoor het niet matched met een vos of de natuur en het beeld een autonome zeggingskracht krijgt. Een vossencollier als homage aan de argeloze, maar ook diepe wijsheden van de vos in het sprookje van De kleine prins.

www.omevenbijstiltestaan.nl

 

 

Maart 2015

kunstvaarroutevoorweb1laag

Foto van fotoshoot: Cees Wouda                                                                                 Passiebloem, Mondriaan                                                                     Portret van Noa Kopper

 

Fotoshoot Mondriaan 7 maart 2015

Het schilderij Passiebloem (1901-1908) nam Marijke Schurink als uitgangspunt voor haar ontwerp voor de kunstvaarroute.  Marijke: “Ik was meteen geïnspireerd door de spirituele sfeer die het schilderij uitstraalt. Die wilde ik vertalen naar 2015 en koos ervoor om te werken met licht. Na een oproep op Facebook kwamen er tweeëntwintig totaal verschillende mensen voor mij poseren. Ik vroeg elk model in dezelfde pose als op het schilderij te gaan staan. De ogen te sluiten en te denken aan een rustige plek, mooie muziek of een fijne herinnering. In de sfeer die zo ontstond, tekende ik voor elk model een passend ‘lichtsieraad’ in de lucht. Met technische ondersteuning van Theo van Delft maakte ik de foto’s, waaraan niets gemanipuleerd is!”

www.kunstvaarroute.nl

 

No posts available
Vergelijk hier je Favorieten